Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Kosken tytär
Isbn: 978-87-2715-110-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: January 2024
Narrator: Tanja Talvensalo
Length: 10 hours 13 minutes

Audiobook

Kosken tytär

Kolme lappilaista naista etsii paikkaansa teollistuvassa jokivarressa.

Elli Alaranta on kasvanut koko ikänsä Airolan kylässä, Isojoen varrella. Nyt Isojokeen aletaan rakentaa uutta vesivoimalaa, ja Airolassa koittavat muutoksen ajat. Elli pestautuu voimalatyömaalle keittäjäksi ja tutustuu pian nuoreen insinööriin, joka kiinnostuu Ellistä heti. Ellin äiti Alma seuraa tyttärensä kasvua ja katuu hätäisesti solmittuja maakauppoja – voimalayhtiö on onnistunut ostamaan Alarannan hienot jokiniityt pilkkahintaan. Hilda-isoäiti puolestaan muistelee aikoja, joina Isojokeen nousi vielä lohi. Voimaloiden myötä lohet ovat lähteneet ja jättäneet jälkeensä hiljaisen joen.

1950-luvun Lappiin sijoittuva romaani kertoo ihmisistä ja luonnosta, äideistä ja tyttäristä, rakkaudesta, vastuusta sekä suurista muutoksista.

Hannele Pokka (s. 1952) on kirjailija ja entinen oikeusministeri, kansanedustaja, Lapin maaherra ja ympäristöministeriön kansliapäällikkö. Tällä hetkellä Pokka toimii Helsingin yliopistossa työelämäprofessorina. Hän on julkaissut viisi romaania ja seitsemän muuta teosta.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone