Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Paras ystävä
Isbn: 978-95-2364-449-6
Publisher: Aula & Co
Category:
Novels
Accessible since: January 2024

E-book

Paras ystävä

Koskettava kertomus ystävyydestä, surusta ja koiran ja ihmisen taianomaisesta yhteydestä

Naisen paras ystävä menehtyy yllättäen, ja hän saa hoitaakseen tämän valtavan tanskandoggin. Hänen omaa suruaan värittää isäntänsä menettäneen koiran sanaton murhe ja hämmennys. Kaiken yllä häilyy häädön uhka, naisen asunnossa kun ei sallita lemmikkejä.

Nainen eristäytyy koiran kanssa kotiinsa, ja ystävät epäilevät surun hämärtäneen hänen arvostelukykynsä. Hän miettii pakonomaisesti koiran hyvinvointia, koska hän on päättänyt voittaa sen rakkauden ja oppia ymmärtämään uuden ystävänsä mietteitä. Ajan myötä nainen ja koira löytävät sen sanattoman ja rikkaan yhteyden, jonka vain koiranomistaja voi ymmärtää.

Paras ystävä on paitsi haikea ja viisas romaani surusta ja menettämisen tuskasta myös syvä kumarrus ihmisen ja koiran väliselle ystävyydelle. Kirjan on suomentanut Kristiina Drews.

Sigrid Nunez on yhdysvaltalainen kirjailija. Hänen seitsemäs romaaninsa Paras ystävä sai ilmestyessään vuonna 2018 National Book Award for Fiction -palkinnon.

”Kaunis kirja… sukellus kuolemaan, suruun, taiteeseen – ja rakkauteen.” – The Wall Street Journal

“Paras ystävä kuuluu niiden harvojen ja valittujen romaanien joukkoon, jotka lopulta saavat sydämen sykkeen rauhoittumaan.” – Los Angeles Review of Books

”Vähäeleinen, vaivihkainen, hurmaava… tarinan komiikka syntyy kuin itsestään.” – The New York TimesLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone