Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Atlantic Unicorn
Isbn: 978-87-2706-515-1
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: January 2024
Narrator: Jarkko Pajunen
Length: 8 hours 17 minutes

Audiobook

Atlantic Unicorn

Hurja ja todentuntuinen seikkailu Etelä-Atlantin avomerellä.

Öljynporauslautan huoltoaluksen kapteeni saa sairauskohtauksen, alus riistäytyy hallinnasta ja törmää vauhdilla porauslautan jalkaan. Samalla kaapeliletkun varassa ollut pienoissukellusvene joutuu oman onnensa nojaan. Kun lautalla vielä syttyy tulipalo, on evakuointi aloitettava välittömästi. Kuinka piinkovien ammattilaisten käy taistelussa aikaa vastaan?

Moniin todellisiin, kirjailijan itse kokemiin tapahtumiin perustuva tiivistunnelmainen romaani kuvaa vaarallista työtä ääriolosuhteissa, niin veden pinnalla kuin sen allakin. Öljy-yhtiöiden tulosvaatimukset heijastuvat työturvallisuuteen, mutta asiansa osaavat merenkulkijat tekevät parhaansa tilanteessa kuin tilanteessa.

Juha Lehtonen (1956–2012) oli kirjailija sekä merikapteeni. Lehtonen toimi uransa alkuvaiheilla Kalifornian yliopiston aluksella merentutkimuksen parissa sekä vedenalaistehtävissä. Palattuaan Suomeen hän toimi muun muassa sukellusveneiden valmistuksen parissa ja myöhemmin päällikkönä Itämerellä sekä eri öljykenttien erikoisaluksilla ympäri maailmaa. Kokenut merikapteeni kirjoitti kiehtovasta työstään useita artikkeleita sekä kirjoja.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone