Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Koiruohon kaupunki – Tšernobylin kätketty tarina
Isbn: 978-87-2703-809-4
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: December 2023
Narrator: Heidi Ajanto
Length: 9 hours 27 minutes

Audiobook

Koiruohon kaupunki – Tšernobylin kätketty tarina

Tšernobylin onnettomuuden rauniot kätkevät sisäänsä tarkoin varjeltuja salaisuuksia.

Prokopjevin perheen vanhemmat Jelena ja Viktor tekevät kolhoosissa raskasta, pitkää työpäivää. Elämässä ei ole kehumista, mutta silti paremmasta tulevaisuudesta uskaltaa vielä haaveilla. Ja katso! Uusi uljas ydinvoimala rakentuu, ja tuhannet neuvostokansalaiset pääsevät töihin sen uumeniin, heidän joukossaan Jelena ja Viktor. Hienoksi rakennettu Pripyatin kaupunki tarjoaa arjen, jossa asuminen, työnteko ja opiskelu ovat kuin unelmaa. Jelena ja Viktor viihtyvät työssään, ja tytär Nadja suunnittelee alkavansa ydinfyysikoksi. Elämä ei voisi olla parempaa.

Sitten tapahtuu jotain, jota kukaan ei osaa odottaa. Tšernobylin voimalassa tapahtuu onnettomuus, katastrofi, joka murskaa unelman upeasta maailmasta. Kukaan ei tiedä, miten kamala tilanne oikeasti on, ennen kuin on liian myöhäistä. Silloin onnettomuus on jo jäänyt historiaan. Parinkymmenen vuoden jälkeen Nadja saa tietää asioita, jotka muuttavat kaiken. Mihin tämän vanhemmat oikein olivat sekaantuneet? Mitä Tšernobylin uumenissa todella tapahtui?

Koiruohon kaupunki on Kati Saurulan kiehtova jännitysromaani, joka yhdistelee asiantuntevasti faktaa ja fiktiota.

Kati Saurula (s. 1978) on suomalainen kirjailija, jonka esikoisromaani Koiruohon kaupunki avaa peiteltyjä totuuksia Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden liittyen.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone