Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Yöntähti
Isbn: 978-87-2706-535-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Humour Romance
Accessible since: October 2023
Narrator: Carla Rindell
Length: 6 hours 59 minutes

Audiobook

Yöntähti

Särmikäs ja oivaltava romaani pitkästä elämästä ja ystävyydestä.

Luokkakokouksessa se keksitään: kahdeksankymppiset ystävykset muuttavat yhdessä lapsuudenaikaiseen kouluunsa. Kielo, Norma, Herbert, Helmi ja Nelli ovat kaikki varsinaisia persoonallisuuksia. Muut seuraavat muuton organisoivaa Normaa ja kuuntelevat suosittua poikamiespappi Herbertiä. Boheemi kirjailija Kielo hauskuuttaa jutuillaan, ja Helmi on persoonallinen kuvataiteilija. Nelli on kipakka entinen keittäjä. Vaikka eläkeläisviisikko nimeää kotinsa Rauhanmäeksi, yhteiselo ei ole alkuun lainkaan sopuisaa. Vahvat persoonallisuudet hankaavat toisiaan vasten, eikä vanheminen ole usein ollenkaan niin seesteistä kuin nuoremmat olettavat.

Yöntähti on tarkkanäköinen kertomus viidestä ikäihmisestä, jotka perustavat yhdessä kommuunin. Yhteiselo alkaa yhteentörmäyksillä, kunnes sopu antaa sijaa. Samalla muistellaan ja tehdään inventaariota siitä, kuinka erilaisiin suuntiin elämä on entisiä koulutovereita kuljettanut.

Sisko Istanmäki on lämpimän humoristisista teoksistaan tunnettu kirjailija. Hän on saanut Kirjallisuuden valtionpalkinnon vuonna 1971 ja Kiitos kirjasta -mitalin vuonna 1996.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone