Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Sömnlandet
Isbn: 978-91-8984-902-0
Publisher: Bookea
Category:
Fantasy & Sci-Fi
Accessible since: August 2023
Narrator: Sebastian Karlsson
Length: 11 hours 20 minutes

Audiobook

Sömnlandet

Det värsta med Sömnen är att den inte är särskilt märkbar. Den är inte smärtsam eller ful. Man skulle nästan kunna kalla den vacker små, ljusröda fläckar som klättrar uppför halspulsådern som rosor och en tilltagande, varm trötthet. De sover mer och mer tills de en dag inte vaknar.

Den brutala smittsjukdomen Sömnen härjar i Tveväldet. På ena sidan av barriären finns kvinnorna, som är biologiskt överlägsna, och på den andra finns männen. Männens samhälle är underutvecklat, orättvist och våldsamt, och där jobbar unga Nolan på bordell. Nolan har diagnostiserats som attraktiv och instabil, men han glöder av upprorslust.

När Nolan får veta något som omkullkastar hela hans tillvaro ansluter han sig till aktivistpartiet SOUP. Subversiva Orden För Upprättelse och Progression leds av den underbara, driftiga Lum. Nolan är inte som alla andra han har en känsla av att kvinnor inte är så onda som Eliten säger, och att också pojkar som han har rätt att bli kära. Men går det att bli älskad, och ännu viktigare: går det att älska sig själv? Och vad döljer sig egentligen på andra sidan av barriären?

Henna Johansdotter har skrivit en oemotståndlig dystopisk sci-fi, där problematiken kring mental ohälsa och utnyttjande av kroppar drivs till sin spets. Ett rasande starkt äventyr långt borta från världen som vi känner den.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone