Jump to content
The library informs: Lukki-kirjastojen Biblio poistuu käytöstä ja uusia lainoja ei voi enää tehdä. Nykyiset lainat säilyvät luettavissa. Uusi kuntien E-kirjasto on käytössä, tutustu osoitteessa e-kirjasto.fi.

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Lyijysydän
Isbn: 978-95-2364-365-9
Publisher: Aula & Co
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2023
Narrator: Mikko Leskelä
Length: 7 hours 13 minutes

Audiobook

Lyijysydän

Sukupolvet ylittävä salaisuus paljastuu vanhan murhan tutkimuksissa

Jyväskylän Vanhan pappilan lattian alta löytyy luuranko remontin yhteydessä. Vainaja on nuori nainen, jonka kuolinajankohta sijoittuu 60-luvun loppupuolelle. Luurangon mukana on haudattu peltirasia, jossa on pieni vauvan pitsimekko ja Jean-Paul Sartren näytelmä Suljetut ovet.

Rikostutkijat Matilda Metso ja Elmo Vauramo löytävät vanhoista tutkinta-arkistoista neljä nuorta naista, jotka sopivat uhrin profiiliin. Heistä yksi on kadonnut Pyhä-Häkin kansallispuistoon vuonna 1968, ja kolme muuta ovat hukkuneet samana vuonna veneonnettomuudessa Tuomiojärvellä. Onko Vanhan pappilan ruumis joku heistä?

Vuonna 1943 Amélie Bonnet pidätetään ja viedään Ravensbrückin keskitysleirille. Siellä hän ystävystyy erään naisen ja tämän tyttären kanssa. Ennen kuolemaansa ystävä pyytää Amélielta erikoista palvelusta: ”Tapathan lapseni ennen kuin he ehtivät?” Amélie päättää tehdä juuri päinvastoin – hän aikoo tehdä kaikkensa, että lapsi selviäisi leiriltä hengissä.

Miten Amélie, pappilan luuranko ja 60-luvulla kadonneet tytöt liittyvät toisiinsa?

Lyijysydän on Tuire Malmstedin kehutun Metso & Vauramo -dekkarisarjan kolmas osa.

Tuire Malmstedt on Pieksämäellä asuva kirjailija ja opettaja, jonka esikoisteos Pimeä jää palkittiin Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnolla.

Metso & Vauramo -sarjan edellisistä osista sanottua:

”Luonnon ja ihmisten mielenliikkeiden runsas kuvaus tuo tarinaan täyteläisyyttä.” – Helsingin Sanomat

”Lumihauta on poikkeuksellisen vaikuttava ja koskettava dekkari. Tuire Malmstedt soittaa tunteita kuin herkkää viulua.” – Kansan Uutiset

”Jäätävän kaunis dekkari.” – Uusi Suomi

“Kielellisesti toimiva, rakenteeltaan harkittu ja tyyliltään viimeistelty lukuromaani piinaavien dekkareiden ystäville.” – Satakunnan kansa


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone