Jump to content
The library informs: Lukki-kirjastojen Biblio poistuu käytöstä ja uusia lainoja ei voi enää tehdä. Nykyiset lainat säilyvät luettavissa. Uusi kuntien E-kirjasto on käytössä, tutustu osoitteessa e-kirjasto.fi.

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Pommisuojan lukupiiri
Isbn: 978-95-2364-371-0
Publisher: Aula & Co
Category:
Novels
Accessible since: April 2023
Narrator: Outi Vuoriranta
Length: 10 hours 13 minutes

Audiobook

Pommisuojan lukupiiri

Tarinoiden voima on sotaakin väkevämpi

Lontoo 1938. Vanhaa kirjakauppaa pitävä Gertie Bingham on surun murtama: rakas aviomies Harry on kuollut, ja Gertielle pitää seuraa enää vain vanha labradorinnoutaja Hemingway. Samaan aikaan Euroopassa tuhannet juutalaiset pakenevat Hitlerin Saksasta turvallisempiin maihin. Yksi heistä, teini-ikäinen Hedy, päätyy Gertien hoteisiin.

Saksa aloittaa sodan, ja pian Hitlerin pommikoneet levittävät varjonsa myös Lontoon ylle. Ilmahälytyksistä ja pommisuojaan juoksemisesta tulee arkipäivää, mutta Gertie ja Hedy saavat idean pommisuojan uumenissa kokoontuvasta lukupiiristä. Nalle Puh ja Humiseva harju tulevat tutuiksi lukupiiriläisille samalla kun maailma ympärillä palaa. 

Yksi pommi muuttaa kuitenkin kaiken, eivätkä lukupiiriläiset pysty enää sulkemaan muuta maailmaa ulkopuolelleen. Surun ja menetysten keskellä ystävyys ja tarinat tarjoavat hengähdystauon ja turvapaikan. Kirjan on suomentanut Anna-Mari Raaska.

Annie Lyons on brittiläinen bestseller-kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Ennen kirjailijanuraansa hän on toiminut muun muassa kirjakauppiaana. Pommisuojan lukupiiri on Lyonsin ensimmäinen suomennettu teos.

 

"Tämä lämmin ja haikea tarina rakkaudesta, rohkeudesta ja perheestä on kerrassaan hurmaava. Viimeiset luvut luin kyynelehtien." – Fiona Lucas

"Koskettava ja herkkä kertomus ystävyyden parantavasta voimasta ja kirjojen taiasta." – Ruth Hogan

"Annie Lyons on punonut taidokkaasti yhteen sodan kauhut ja ihmisen periksiantamattomuuden, rakkauden voiman ja ystävyyden merkityksen." – Kerry Barrett


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone