Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Kuuden Katariinan jäljillä
Isbn: 978-95-2364-327-7
Publisher: Aula & Co
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: January 2023
Narrator: tulossa
Length: 10 hours 32 minutes

Audiobook

Kuuden Katariinan jäljillä

Kiehtova matka menneisyyden naisten jalanjäljissä

Jenna Kostet jättää työnsä Turun linnassa ja omistautuu selvittämään kuuden linnaan liittyvän, Katariina-nimisen naisen kohtaloita. Hän etsii jokaisesta muotokuvan ja alkaa kaivella heidän elämänvaiheitaan. Samalla hän suunnittelee matkoja ympäri Suomea ja Ruotsia tutkimaan paikkoja, jonne Vaasan suvun naiset päätyivät, milloin emäntinä, milloin vankeina, milloin miestensä ja lastensa kanssa, milloin yksin.

Katariinojen tarinat nivoutuvat toisiinsa ja mennyt nykyisyyteen, kun Kostet kuljettaa lukijaa matkassaan naisten uskomattomien kohtaloiden luo kepeästi ja asiantuntevasti. Poikkeuksellisen taitava kerronta antaa lukijan osallistua historian muodostumiseen ja kokea elävästi, millaista arki ja juhlat ovat olleet ja miten kohtalo on riepotellut ihmisiä. Tutkimusretken edetessä Turun linnan ja samalla koko Suomen historia avautuu jouhevasti siirryttäessä yhdestä kuvasta toiseen, yhdestä Katariinasta seuraavaan.

Jenna Kostet on turkulainen kirjailija, joka on opiskellut kansatiedettä ja folkloristiikkaa ja työskentelee Turun linnassa. Hän on aiemmin julkaissut viisi romaania, Kuuden Katariinan jäljillä on hänen ensimmäinen tietokirjansa.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone