Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Maanpetturit
Isbn: 978-87-2842-064-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Petri Hanttu
Length: 11 timmar 22 minuter

Ljudbok

Maanpetturit

Eletään 1940-luvun loppua. Toimittaja Leo Virta toipuu edelleen vuoden 1944 aikaisista tapahtumista. Hän menetti vaimonsa ja poikansa Helsingin suurpommituksissa, jäljellä on vain tytär Kirsti. Nyt joku kuitenkin lähettää Virralle uhkaavia kirjeitä, joissa kerrotaan Kirsti-tyttären liikkeistä yksityiskohtaisesti. Kuka häntä oikein uhkailee ja miksi? Leo Virta on toki kritisoinut Suomen Valtiollista poliisia, joka on kommunistisen puolueen kannattajien hallussa. Riittääkö se uhkailun syyksi? Vai tietääkö joku, että Virralla on työn alla merkittävä lehtijuttu Neuvostoliiton suorittamasta vakoilusta?

Maanpetturit on jännittävä historiallinen romaani Unto Katajamäeltä. Se sijoittuu poliittisesti kiinnostavaan aikaan 1940-luvun lopulla, jolloin muun muassa Valtiollinen poliisi oli kommunistinen.



Unto Katajamäki on suomalainen kirjailija, joka elää ja vaikuttaa Tampereella. Hän on julkaissut monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta. Lisäksi Katajamäki on kirjoittanut useita lukion oppikirjoja. Historiaa opiskellut Katajamäki on työskennellyt muun muassa lukion rehtorina.

Missä tapahtuu, siellä on toimittaja Leo Virta! Virran mukana lukija pääsee seuraamaan Suomen historian keskeisiä tapahtumia. Mitä tapahtui Veritorstaina 1940-luvulla? Entä miten Lapuan liike sai alkunsa 1920-luvun lopussa?

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone