Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Bombmannen från Gladsaxe
Isbn: 978-87-2849-509-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik True Crime
Tillgänglig sedan: september 2022
Uppläsare: Iggy Malmborg
Length: 49 minuter

Ljudbok

Bombmannen från Gladsaxe

I nio månader mellan 1977 och 1978 levde köpenhamnsborna i konstant fruktan för den bombman som härjade fritt i stadens nordvästra delar.

Allting börjar med en bomb som exploderar i en telefonkiosk och skadar en ung kvinna. Bombdelarna undersöks och det fastställs snart att bomben var hemmagjord. Till polisen kommer även ett brev från gärningsmannen, i vilket han påstår sig ha mer raffinerad smak än tidigare kända bombare i staden. 'Det finns inga fingeravtryck på detta papper, spara er energi', avslutas brevet med.

Snart exploderar fler bomber i området, och det är tydligt att det är samma förövare som står bakom explosionerna. Polisen börjar bli desperata, och tar i förebyggande syfte bort dörrarna till telefonkioskerna för att omöjliggöra flera dåd.

Jakten på bombmannen skulle bli en av köpenhamnspolisens mest intensiva utredningar någonsin och här berättar de medverkande poliserna om fallet och dess upplösning.



Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone