Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Punapakolaiset
Isbn: 978-95-2345-805-5
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: juni 2022
Uppläsare: Anna Saksman
Length: 15 timmar 2 minuter

Ljudbok

Punapakolaiset

Suomen raskaan sisällissodan jälkimainingeissa kaoottiselle Neuvosto-Venäjälle rynnisti tuhansia poliittisia ja taloudellisia siirtolaisia, punapakolaisia. Neuvostoliitto veti puoleensa myös 1930-luvun alun työttömyyden ja oikeistoradikalismin liikkeelle pakottamia suomalaisia sekä Suomesta että Pohjois-Amerikasta. Uutta elämää tavoitelleiden naisten kohtalo tuossa massamuutossa on jäänyt akateemisissa historiantutkimuksissa vain sivumaininnoille.

Punapakolaiset paljastaa, millaiseksi Neuvosto-Karjalaan asettuneiden suomalaisnaisten arkinen elämä muodostui. Teos kertoo ravisuttavasti siitä, kuinka unelmat uudesta, tasa-arvoisesta yhteiskunnasta särkyivät ja sokea usko tulevaisuuteen muuttui painajaiseksi. Väkivalta ja kontrolli alkoivat hallita neuvostoyhteiskuntaa ja ulottuivat tavallisten perheiden intiimiinkin elämään.

Yksinvaltaisuuteen syöksyneessä valtiossa maahanmuuttajien korkeat ihanteet murskattiin ja naisten arki ohjattiin palvelemaan totalitaristista järjestelmää. Suomen valtio tiesi neuvostosuomalaisten julmasta kohtalosta mutta joutui seuraamaan terroritekoja vaivautuneena sivusta.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone