Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Poisannettu
Isbn: 978-95-2351-902-2
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Psykologi
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

Poisannettu

Adoptiolapsen koskettava kasvutarina.

Voiko hylätyksi tulemisen jäljistä koskaan toipua? Omakohtaisessa kasvutarinassaan Anne-Maarit Koivuniemi matkaa lapsuuteensa ja kokoaa elämänsä palasia yhteen. Menneisyyteen palaaminen altistaa monille kipeille tunteille ja tarinoille, mutta siinä on voimansa: kun muistot eivät enää määritä elämää, ne antavat sille merkityksen.

Koivuniemi on yksi sadoista lapsista, jotka annettiin adoptiolapseksi 1960-luvun Suomessa. Kun adoptioon liittynyt salaisuuden verho vihdoin raottui, hyvän kasvattiperheen jäsenenäkin ”onnetarten ottolapsi” koki olevansa ulkopuolinen. Elämän täyttivät monenlaiset ahdistus- ja pelkotilat, joita 60-luvun kasvatusilmapiirissä ei osattu rakentavasti kohdata. Turvallisuuden järkkyminen varhaislapsuudessa on näkynyt elämässä monin tavoin läpi vuosikymmenten.

Poisannettu-kirjassaan Koivuniemi antaa äänen Suomessa adoptoitujen kokemuksille. Hän kirjoittaa omakohtaista, proosallista tietokirjallisuutta ja avaa lukijalle yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevien maailmaa.

Anne-Maarit Koivuniemi (s.1964) on sairaanhoitaja ja geronomi. Koivuniemi on toiminut vanhempiensa omaishoitajana ja kirjoittanut kokemuksistaan kirjan Muista minut - vanhempieni Alzheimer (Atena 2016).


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone