Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Punainen Hanko
Isbn: 978-87-2834-045-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: March 2022
Narrator: Eero Nurmela
Length: 8 hours 15 minutes

Audiobook

Punainen Hanko

Nuori hankoniemeläinen Viktor saa talvisodan jälkimainingeissa kuulla, että on tullut rauha. Ehtona on, että Hankoniemi ja sitä ympäröivät saaret vuokrataan Neuvostoliiton tukikohdaksi. Siispä Viktor lähtee kotiseudultaan ja liittyy sotaväkeen. Samanikäinen Anatoli puolestaan jättää morsiamensa Saimin Leningradiin ja saapuu autioituneeseen Hankoniemeen palvelemaan ensimmäistä vuottaan puna-armeijassa. Nuorukaiset valmistautuvat tahoillaan taisteluihin, joiden yksityiskohdat pidetään pitkään salassa, ja epätietoisuus tulevasta sekä sukulaisten kohtaloista kalvaa sekä Viktoria että Anatolia.

Punainen Hanko on vaikuttava, 1940-luvun Hankoon sijoittuva sotaromaani, jonka humaani katse ylittää sodan tavalliset jakolinjat. Ihmismieltä kaivertavat samat huolet, oli kansalaisuus mikä tahansa.

Seppo Jääskeläinen (1939–2014) oli suomalainen kirjailija, joka työskenteli neljä vuosikymmentä metalliteollisuudessa. Jääskeläinen kirjoitti näytelmiä, romaaneja ja tietokirjoja, ja useat hänen teoksistaan kertovat selviytymistarinan. Hänen tietokirjansa keskittyvät kuvaamaan pääasiassa Lahtea ja Päijät-Hämeen aluetta, joka oli kirjailijan oma kotiseutu.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone