Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Viiankiaapa ikuisesti
Isbn: 978-95-2351-898-8
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: mars 2022

E-bok

Viiankiaapa ikuisesti

Suomessa ei ole aikaisemmin nähty nykyisen kaltaista kaivosryntäystä, jonka jalkoihin uhkaa jäädä myös luonnonsuojelualueita. Sodankylässä sijaitsevan Viiankiaavan soidensuojelu- ja Natura 2000 -alueen alle suunnitellaan Sakatin monimetallikaivosta. Kumpi painaa päätöksenteossa enemmän, luonnon monimuotoisuus vai akkuteollisuuden tarpeet?

Viiankiaapa ikuisesti kertoo kaivoksen uhkaavasta varjosta, mutta myös aavan kauneudesta, lajistollisesta rikkaudesta ja merkityksestä aavan kulkijoille. Kirjassa kuvataan aavan syntyvaiheita, ihmisen ilmestymistä aavan laitamille sekä alueen poronhoitokulttuuria. Myös paikalliset kertovat henkilökohtaisesta suhteestaan Viiankiaapaan ja ajatuksistaan sen tulevaisuudesta. Niissä Viiankiaapa säilyy ikuisesti.

Kaija Kiuru on kuvataiteilija ja filosofian maisteri, jonka installaatioiden, veistosten, valokuvien ja ympäristötaiteen materiaalit ja aiheet tulevat usein luonnosta. Timo Helle on eläinekologian dosentti, ympäristöneuvos ja eläkkeellä oleva erikoistutkija. Hän on julkaissut useita pohjoisen luontoon liittyviä tietokirjoja.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone