Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Salonkisiskot
Isbn: 978-87-2801-200-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Short stories
Accessible since: September 2021
Narrator: Nelli Saarikoski
Length: 4 hours 54 minutes

Audiobook

Salonkisiskot

Äiti ja tytär asustavat metsän siimeksessä sukulaisten luona. Mattojen pesua, uimista, hyttysiä - ja kaiken keskellä joki. Tyttö muistaa tuon joen aina, silloinkin kun äiti myöhemmin kieltää sen olemassaolon. Vasta vuosien päästä hän ymmärtää, mitä joki merkitsee ja sen roolin tragediassa, joka väritti hänen lapsuuttaan.

"Joki" on yksi Elisabet Ahon Salonkisiskot-novellikokoelman tarinoista, joihin kuuluvat myös "Sovittu aika", "Ripustettu", "Alma", "Lastenvaunut", "Matka", "Kevätrokon aika", "Hillevi" ja "Sähkönsilmä". Kertomukset ovat kuvauksia erilaisista naisista, mutta ei perinteisistä naisista. Kenenkään tie ei ole mutkaton, mutta alistuminen ei ole vaihtoehto. Novellikokoelma vuodelta 1993 kuvaa naisen asemaa samaistuttavien kohtaloiden ja värikkäiden sattumusten kautta.

Elisabet Aho (s. 1954) on suomalainen kirjailija, joka on työskennellyt muun muassa koulutussihteerinä ja tiedottajana. Aho tunnetaan erityisesti historiallisista romaaneistaan aikuisille ja lastenromaaneistaan, joissa vilisevät usein helsinkiläismiljööt ja aikamatkustukseen liittyvät seikkailut. Aho on voittanut Sysmän kirjakyläpalkinnon vuonna 2002 sekä Suuren Suomalaisen Kirjakerhon tunnustuspalkinnon vuonna 2003. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat Sisar (2011) ja Aadan aikaikkuna (2010).

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone