Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Hurrikaanien aika
Isbn: 978-95-2364-198-3
Förlag: Aula & Co
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Hurrikaanien aika

Hengästyttävä matka ihmissielun ja Meksikon synkkään ytimeen

Noita on kuollut.

Joku on murhannut takapajuisen meksikolaisen pikkukylän Noidan. Köyhyyden ja epätoivon keskellä sinnittelevät kyläläiset ovat yksi toisensa jälkeen joutuneet turvautumaan tämän yliluonnollisiin voimiin paremman tulevaisuuden toivossa. Kun Noidan runneltu ruumis löytyy kanavasta, huhut ja epäilykset kohdistuvat kylän asukkaisiin. Jokainen tuntuu tietävän murhasta jotain, mutta puhuuko kukaan totta? Villisti kuohuva kerronnan virta kuljettaa tarinaa väkevästi ja paljastaa Noidan ja kyläläisten kohtalot yksi kerrallaan.

Fernanda Melchor viskaa lukijan La Matosan kylähelvettiin, jossa maatyöläiset, huijarit, gangsterit ja huorat selviytyvät yhdestä päivästä kerrallaan. Kiivastempoinen romaani on paitsi kirjallinen mestariteos myös hätkähdyttävä ajankuva Meksikon maaseudun nykytodellisuudesta, missä taikausko, ikivanhat perinteet ja syvälle iskostuneet uskomukset ja tavat sekoittuvat moderniin kulttuuriin.


Meksikolainen Fernanda Melchor on palkittu toimittaja ja kirjailija. Moneen kertaan palkittu Hurrikaanien aika oli ehdolla myös Booker-palkinnon saajaksi. Melchor sai idean kirjasta luettuaan Veracruzissa murhatusta naisesta. Murhasta vangittu mies kertoi tappaneensa naisen, koska tämä oli yrittänyt langettaa hänen ylleen kirouksen.

”Tämä romaani uppoaa sieluun kuin lyijy ja jää sinne.”
– Los Angeles Review of Books

“Melchorin vaikuttava, raivoisa ja ankaran tinkimätön kuvaus tuhon partaalla keikkuvasta kylästä on ruutitynnyri, joka roihahtaa liekkeihin heti ensimmäisellä sivulla ja palaa kirkkaasti aina viimeiseen virkkeeseen asti.”
– Publishers Weekly



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone