Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Aleksandra ja Mikael
Isbn: 978-91-8000-163-2
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: juli 2021
Uppläsare: Sanna Majuri
Length: 10 timmar 28 minuter

Ljudbok

Aleksandra ja Mikael

Satamakaupungin koettelemukset ja voitot

Aleksandra ja Mikael on Piiritanssi-sarjan toinen osa, jossa seurataan porvarisperheen elämää läpi koettelemusten kohti taloudellista hyvinvointia.

Uusi sukupolvi on noussut talouselämän johtoon 1800-luvun jälkipuoliskolla. Mikael Grönfors jatkaa isänsä aloittamaa työtä laivanvarustajana ja Aleksandra emännöi Forssin taloa. Laivanvarustustoimi on vakaalla pohjalla huolimatta Porin kaupunkia ja koko suuriruhtinaanmaata kohdanneista onnettomuuksista; suuresta tulipalosta, Krimin sodasta ja raskaista nälkävuosista. 1870-luvun koittaessa asiat alkavat olla paremmin, talouselämä kukoistaa, pankkeja, uusia sahoja ja konepajoja perustetaan.

Mikaelin avioliitto Aleksandra Modenin kanssa osoittautuu erikoisesta alustaan huolimatta onnistuneeksi. Perheen lapset, Sofia, Mikke ja Daalia, tuottavat kuitenkin vanhemmilleen ongelmia ja antavat kaupunkilaisille puheenaihetta, eikä nuorekas ja itsepäinen Aleksandrakaan välty kipakalta arvostelulta.

Leila Tuure (s. 1938) on historiallisista romaaneistaan tunnettu porilaissyntyinen kirjailija, joka on työskennellyt myös historianopettajana. Tuuren tarinoissa menneet vuosisadat heräävät ihastuttavasti eloon ja erilaiset ihmiskohtalot saavat äänensä kuuluviin.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone