Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Punavuoriefekti
Isbn: 978-95-2381-048-8
Publisher: Aviador
Category:
Novels
Accessible since: May 2021
Narrator: Sofia Perhomaa
Length: 4 hours 44 minutes

Audiobook

Punavuoriefekti

Kuvia kumartamaton, hersyvä Punavuoriefekti kertoo kirjailijasta, joka päättää kirjoittaa menestyvän autofiktion. Sietämättömän kevyt etelähelsinkiläinen eksistenssi saa kolauksen, kun päähenkilö joutuu pakon edessä muuttamaan Punavuoresta ja kohtaamaan värittömän lähiöelämän silmästä silmään. Kuohuviini vaihtuu lonkeroon, eikä halvan tupakan hajua pääse karkuun edes kodin seinien sisällä.

Teos kysyy, voiko luokan riisua ja jättää taakseen kuin koinsyömän ja vienosti virtsaisen neuleen. Romaani analysoi viiltävällä tarkkuudella aikamme megatrendejä ja luokkaraja-aitojen yli sukkelasti hyppivän urbaanin ihmisen mielenliikkeitä. Punavuoriefekti on rehellinen kuvaus luokasta, 2000-luvun työläisyydestä ja taiteilijuudesta - sekä tietysti autofiktion kirjoittamisesta.

Alkujaan eteläsavolainen, sittemmin punavuorelaistunut Natalia Kivikko on vapaa kirjailija. Hän on opiskellut kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa ja kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa. Punavuoriefekti on Kivikon viides romaani, jolla hän valtaa täysin uudenlaisen nurkan helsinkiläisen kirjallisuuden Vantaanjoesta. Kiitetty ja suitsutettu sanataituri on rikastanut kirjallisilla opeillaan myös monen kirjailijanalun opintietä.

Lukija: Sofia Perhomaa
Äänimaisema: HKL

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone