Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Ametistikruunu
Isbn: 978-87-2680-114-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: May 2021
Narrator: Teemu Mäkinen
Length: 5 hours 39 minutes

Audiobook

Ametistikruunu

Helsinkiläisessä jalokiviliikkeessä tapahtuu kummia. Mittaamattoman arvokas ametistikruunu on varastettu, ja liikkeen timantinhioja on kadoksissa. Poliisin kauhuksi eräs kansainvälinen murtovarkaiden liiga on saanut tapauksesta vihiä ja pyrkii anastamaan kadonneen kruunun itselleen. Hätiin kutsutaan terävä-älyinen salapoliisi Klaus Karma. Mutta onko jo liian myöhäistä?

Ametistikruunu on mysteerien mestarin Outsiderin eli Aarne Haapakosken mukaansatempaava jännitysromaani. Teos on osa Karma-sarjaa, jossa arkkitehti-salapoliisi Klaus Karma selvittää toinen toistaan epätavallisempia tapauksia.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin myös nimellä Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski käytti runsaasti eri salanimiä. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut sekä Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lähtien.

Klaus Karma on älykäs ja omaperäinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hän seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone