Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Takapiru
Isbn: 978-91-8000-033-8
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2021
Uppläsare: Kai Vaine
Length: 5 timmar 19 minuter

Ljudbok

Takapiru

Kuka pelaa merkityillä korteilla?

Pelimaailman liituraitamies ja korttihai Voitto Grön on viettämässä tuottoisaa iltaa ystävänsä tarkoin varjellussa peliluolassa, kun sisään hyökkää kolme roistoa, jotka putsaavat koko paikan pelureiden taskuja myöten. Lain ulkopuolella tapahtunut ryöstö ei juuri kiinnosta poliisia, joten Grön ottaa tutkimuksen omiin käsiinsä. Sitten yksi ryöstön todistajista, peliluolan maksullinen nainen, löytyy kotoaan murhattuna ja väkivaltatoimiston komisario Leimunkin on puututtava peliin. Varmaa on ainakin, että ryöstäjät ovat valmiita menemään pitkälle turvatakseen selustansa.

Harri Nykänen on pitkän linjan dekkaristi, jonka päähenkilöt ovat usein kadun varjoisan puolen kulkijoita, rikollisia tai muita yhteiskunnan hylkiöitä. Takapiru voitti ilmestyessään vuonna 1990 Suomen dekkariseuran myöntämän Vuoden johtolanka -palkinnon. Nykäsen tunnetuimpia henkilöhahmojaan ovat palkkatappaja Raid ja juutalainen rikoskomisario Ariel Kafka.

“Nykänen hämärtää tiukkoja oikean ja väärän rintamalinjoja, kuvaa elävästi pääkaupungin miljöötä ja höystää kerrontaansa vähäeleisellä huumorilla.” – Vuoden johtolanka -palkintolautakunnan perustelut.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone