Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Sivistys vaurautena
Isbn: 978-95-2379-118-3
Förlag: Basam Books
Kategori:
Samhälle & politik Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Sivistys vaurautena

Teoksessa päivitetään käsityksiä sivistyksestä, vauraudesta ja edistyksestä. Yhteiskunnan kehitystä ja yksilön onnistumista on mitattu materiaalisen vaurauden ja kulutusmahdollisuuksien lisääntymisellä. Niihin perustuva edistysajattelu ei tunnista ihmisen elämässä suurempia merkityksiä ja tarkoituksia luovia mahdollisuuksia, ja on tämän lisäksi alati paheneva ympäristöongelma.

Tämä teos tarjoaa tuoreen näkökulman ilmastokriisin aikakauden kiperiin kysymyksiin. Millainen ihminen, yhteisö ja yhteiskunta voi ratkaista nykyiset elämää ja sen mielekkyyttä uhkaavat haasteet? Millaiset arjen ja työn sisällöt voivat tarjota riittävän suuria tarkoituksia ihmisille?

Teos luotaa visionäärisesti aikakautemme piileviä mahdollisuuksia ja auttaa ottamaan ne käyttöön. Hyvän jatkuminen on mahdollista koettelemalla rohkeasti oletuksia hyvästä elämästä ja työn tarkoituksesta. Sivistyminen ilmenee toiminnan suuntaamisena sellaiseen uuteen, joka on vasta uinuvana olemassa, mutta joka on ihmisarvoiselle ja elinvoimaiselle elämälle periksi antamattoman arvokasta.

Kauppatieteiden tohtori Maria Joutsenvirta on suomalaista hyvinvointi- ja talousajattelua uudistava tutkija ja vaikuttaja. Hän on edistänyt talouskasvun asemaan kriittisesti suhtautuvaa ajattelua tieteessä, julkisessa keskustelussa ja päättäjille suunnatussa koulutuksessa. Hänen kollegoineen kirjoittama Talous kasvun jälkeen -kirja (2016) purkaa myyttejä talouskasvun ja hyvinvoinnin pakkoliitosta ja esittelee vaihtoehtoja työlle, toimeentulolle ja hyvinvointipolitiikalle. Joutsenvirta kuuluu Aalto yliopiston Sustainability-in-Business (SUB) tutkimusryhmään.

Arto O. Salonen on yksi terävimpiä käynnissä olevan yhteiskunnallisen murroksen sanoittajia Suomessa. Salonen on tuonut suomalaiseen koulutusjärjestelmään ekososiaalisen sivistyskäsityksen. Arto O. Salosen innostavat ja uusia näkymiä kohden kurkottavat keynote -puheenvuorot ovat tulleet viime vuosina tutuiksi paitsi tiedeyhteisössä, myös yritysten, julkisen sektorin ja kolmannen sektorin järjestämissä seminaareissa ja konferensseissa. Salonen toimii
professorina ja Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelissa. Hänellä on dosentuuri useissa suomalaisissa korkeakouluissa.

Teoksen kuvataiteesta vastaa dosentti Ari Jaaksi, joka on toiminut usean kansainvälisen korkean teknologian yrityksen johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Ari on palkittu valokuvaaja, joka toteuttaa visuaalista näkemystään perinteisillä analogisilla kameroilla ja filmillä. Arille valokuvaaminen on todellisuuden tulkintaa, ei sen tallentamista.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone