Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Suojaudu syövältä
Isbn: 978-95-2382-049-4
Förlag: Docendo
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Suojaudu syövältä

Omilla valinnoillaan voi pienentää riskiään sairastua syöpään. Asiantuntija-arvioiden mukaan jopa 40 prosenttia syövistä olisi ehkäistävissä terveellisillä elintavoilla. Avainsanoja ovat tupakoimattomuus, painonhallinta, terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja alkoholin kohtuukäyttö. Paljon on tehtävissä.

Kukaan ei sairastu pelkästään siksi, että tuli syödyksi liikaa sitä tai liian vähän tätä. Unohtakaamme syyttävä sormi ja keskittykäämme tekemään kaikkemme, mitä tehtävissä on, säästyäksemme itse syövältä. Torjunta-aseet ovat omissa käsissämme. Juuri sinä voit kuulua siihen joukkoon - kahteen kolmannekseen - joka ei ikinä sairastu syöpään.

Suojaudu syövältä -teos pohjautu uusimpaan tutkimustietoon ja kirjan asiantuntijoina ovat syövän hoidon huippuammattilaiset.Kirjan kirjoittaja Maarit Vuoristo kertoo teoksessa myös omista kokemuksistaan syöpäpotilaana.

Maarit Vuoristo (s. 1962) on terveystoimittaja, joka on sairastanut rintasyövän vuonna 2012 ja tyvisolusyövän kaksi vuotta myöhemmin. Ensimmäinen ei luultavasti johtunut hänen elintavoistaan, mutta jälkimmäinen kyllä: se oli seurausta ihon ahkerasta käristämisestä auringossa koko aikuisiän ajan.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone