Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Isän varjo
Isbn: 978-95-1045-417-6
Förlag: WSOY
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2020

E-bok

Isän varjo

Koskettava kuvaus isän ja pojan ristiriitaisesta suhteesta ja elämänmyönteisyyden etsinnästä.

Isän varjo on palkitun kirjailijan inhimillinen tositarina häpeästä, pettymyksistä, perheensisäisistä jännitteistä ja siitä, kuinka kukin voi riuhtoa itsensä irti syvälle juurtuneista asenteista.

Kun toimittaja Kimmo Oksanen oli vielä lapsi, hänen isänsä kuljetusfirma luisui epäonnisten sattumusten seurauksena konkurssiin. Ulosottomiehet tulivat ja vaikeudet alkoivat. Yrittäjäperheen aiemmin toiveikas ilmapiiri muuttui tukahduttavaksi. Pettynyt isä meni matkoihinsa ja jätti jälkeensä vuosien mittaisen varjon: kielteisen elämänasenteen. Nyt vuosikymmenien jälkeen Kimmo Oksanen on päättänyt kirjoittaa itsensä vapaaksi isän varjosta ja häviämisen kulttuurista, uhrimentaliteetista kohti elämänvaloa.

Kimmo Oksanen (s. 1960) on Helsingin Sanomien pitkäaikainen toimittaja, jonka edellinen kirja Ohikuljetut Erään kerjäläisperheen tarina (yhdessä valokuvaaja Heidi Piiroisen kanssa) sai vuoden 2019 Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. Oksasen omakohtainen Kasvonsa menettänyt mies puolestaan palkittiin parhaana kirjana Bonnierin suuressa journalistigaalassa vuonna 2015.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone