Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Normandian maihinnousu
Isbn: 978-87-2638-350-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
History Historic facsimile
Accessible since: April 2020

E-book

Normandian maihinnousu

Oli 6. kesäkuuta 1944 kello 1.00, kun sotamies Marcus Heim hyppäsi C-47-kuljetuskoneesta Normandian yllä. Hänen tuli kolmen muun sotilaan kanssa vallata strategisesti tärkeä La Fièren silta. Kun liittoutuneiden joukot nousisivat maihin, he voisivat ylittää siltaa pitkin Merderet-joen. Tehtävä onnistui, ja miehet saivat myöhemmin kunniaa panoksestaan. Heimin A-komppania oli yksi monista maahanlaskuyksiköistä, jotka yöllä ennen maihinnousua laskeutuivat Saksan linjojen taakse.

Laskuvarjosotilaiden ensimmäisessä aallossa oli 20 000 miestä. Varhain aamulla seurasi maihinnousu viidelle liittoutuneiden johdon valitsemalle rannalle. Sotaoperaatio oli kaikkien aikojen suurin, ja sitä edelsi kuukausien harjoittelu ja saksalaisten harhautus. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niin kuin piti. Saksan tykistö silpoi ensimmäiset Omaha Beachille saapuneet. Silti 156 000 miestä oli maissa päivän päättyessä. Hitlerin Saksaa painostettiin nyt joka rintamalla.

Maailman historia vie sinut henkeäsalpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepäin – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptiläisten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jännittävistä ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone