Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Pieni runotyttö
Isbn: 978-87-2625-663-5
Publisher: Saga Egmont
Category:
12 -15 years 9-12 years Young adults
Accessible since: March 2020
Narrator: Ritva-Liisa Elivuo
Length: 17 hours 16 minutes

Audiobook

Pieni runotyttö

Kun Emilia jää orvoksi, kukaan sukulaisista ei tahtoisi ottaa häntä hoiviinsa. Lopulta suku päättää arpoa, kenen kontolle tyttö joutuisi. Arvonnan jälkeen Emilia päätyy Uuteen Kuuhun Elisabet- ja Laura-tädin perheeseen.

Elisabet-täti on ankara kasvattaja, eikä alku uudessa koulussakaan ole helppo. Emilia kuitenkin ystävystyy Laura-tädin, Jimmy-serkun ja vilkkaan Ilse Burnleyn kanssa – ja herättääpä kiinnostusta myös naapurin Teddy. Emilia rakastaa kirjoittamista, mutta Elisabet-täti ei hyväksy pienen runotytön harrastusta. Kielloista huolimatta kirjoittaminen vie Emilian mukanaan, ja se tuo lohtua vaikeissakin tilanteissa.

'Pieni runotyttö' on L. M. Montgomeryn klassikko ja 'Runotyttö'-sarjan ensimmäinen osa.

Lucy Maud Montgomeryn (1874–1942) kirjoja on luettu sukupolvesta toiseen. Montgomery on tunnettu erityisesti tyttökirjoistaan, joista suosituimpia ovat hänen kirjasarjansa 'Anna' ja 'Pieni runotyttö'.

Montgomeryn äiti kuoli hänen ollessaan lapsi, ja isänsä tahdosta kirjailija varttui isovanhempiensa hoivissa. Myöhemmin Montgomery kouluttautui opettajaksi ja aloitti uransa kirjailijana. Hän kirjoitti yhteensä 20 romaania, 530 novellia, 500 runoa ja 30 esseetä.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone