Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Den andra sömnen
Isbn: 978-91-8900-741-3
Förlag: Bookmark Förlag
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Historia
Tillgänglig sedan: februari 2020

E-bok

Den andra sömnen

Alla civilisationer tror sig vara odödliga


Året är 1468. Den unge prästen Christopher Fairfax skickas till en avlägsen brittisk by för att hålla i begravningen av byns kyrkoherde, fader Lacy. Fairfax hittar mystiska saker som fader Lacy samlade på – mynt, glasskärvor, plastföremål. Ledde kyrkoherdens besatthet av det förflutna till hans död?

I takt med att Fairfax isoleras alltmer från omvärlden ställs allt han vet om sig själv, sin tro och sin världs historia på sin spets.

DEN ANDRA SÖMNEN undersöker utan att predika den moderna civilisationens oundvikliga framfart mot sin egen undergång. Med fängslande berättarförmåga, ingående karaktärsteckningar och dystopisk skärpa skapar Robert Harris en högkonceptuell, postapokalyptisk thriller som manar till eftertanke.

”När Harris är som bäst – vilket han är här – skriver han med en skicklighet och uppfinningsrikedom som få andra författare kommer i närheten av.” Financial Times


Robert Harris, den historiska romanens gigant, arbetade i många år som journalist och politisk redaktör innan han 1992 debuterade med den kontrafaktiska thrillern Faderland. Sedan debuten har han skrivit ytterligare tolv romaner som har översatts till trettiosju språk och sålt i mer än femton miljoner exemplar. En officer och spion, om justitiemordet på Alfred Dreyfus, blev utsedd till årets roman av National Book Awards. Han har även skildrat bland annat antikens Rom och 1938 års Münchenöverenskommelse. Men oavsett vilken historisk era som behandlas av Robert Harris har hans böcker alla en sak gemensamt: i förlängningen handlar samtliga om vår moderna tid.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone