Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Eragon
Isbn: 978-91-7975-272-9
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: februari 2020
Uppläsare: Tomas Bolme
Length: 20 timmar 0 minut

Ljudbok

Eragon

Första delen i den bästsäljande fantasyserien om pojken Eragon och draken Saphira!

Föräldralösa Eragon bor med sin morbror Garrow i en liten by på landsbygden. En dag hittar han en vacker blå sten som visar sig vara ett drakägg, och hans liv blir sig aldrig likt igen. Dels för att vänskapen och bandet mellan honom och draken, Saphira, är så starkt, men också för att det enkla livet omedelbart byts ut mot ett betydligt farligare. Garrow blir nämligen skadad när byn attackeras av den onda kungen Galbatorix anhängare, och Eragon ger sig av för att hämnas.

Endast med hjälp av ett uråldrigt svärd och rådgivning från den gamla sagoberättaren Brom, navigerar han och Saphira i en värld omgivna av magi och makt, och kämpar mot Imperiets kung vars ondska inte känner några gränser. De borde vara chanslösa, men Brom visar sig vara mer än bara en sagoberättare, och Eragons äventyr blir till någonting mycket större än vad han kunnat föreställa sig.

"Eragon" är den första boken i serien om Eragon och Saphira som utkommit på över 40 språk och sålt i över 35 miljoner exemplar världen över. De är fantasyäventyr när de är som bäst, fyllda av mystik, drakar, alver, passion och strider mellan ont och gott!

Författaren, Christopher Paolini, var bara 15 år gammal när han började skriva på Eragon. När han var 19 år gavs boken ut på familjens egna förlag. Snart fick dock större förlag upp ögonen för honom och spred succén över hela världen. "Eragon" var nummer 1 på New York Times bästsäljarlista i 151 veckor.

Pdf på ordförklaringar finns att ladda ner på Bonnier Audios hemsida www.bonnieraudio.se


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone