Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Kuolleiden kirja
Isbn: 978-95-2351-210-8
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Kuolleiden kirja

Tietokirjailija, pappi Kai Sadinmaa vie lukijan matkalle ihmisyyden ytimeen kävelemällä läpi Malmin hautausmaan ja selvittämällä sinne haudattujen ihmisten sytyttävät elämäntarinat. Miksi esimerkiksi Tauno Palon ja Ansa Ikosen elämät päättyivät lopulta niin eri tavoin? Mitä tapahtui Abloy-lukon keksijä Emil Henrikssonin haudalle? Entä kuka muistaa Monsieur Mossen, meikkimaailman ”Rembrandtin” tai Marokon Kauhun?

Yksilöiden tarinoiden kautta Sadinmaa kertoo suurista kysymyksistä: mihin ihminen, etenkin suomalainen, elämässään pyrkii, mikä häntä ajaa eteenpäin? Millainen on unohdettu köyhien lasten hautapaikka, johon tietokirja
päätyy? Kuolleiden kirja kertoo myös hautaamisesta: mitä krematorion työntekijä tekee, miten hauta kaivetaan ja millaisia hautauskulttuureja on muualla maailmassa ja historiassa? Entä millaisia ovatkaan hautausmaan puut,
pensaat ja kukat?

Kuolleiden kirja ei ole kirja vain yhdestä hautausmaasta. Se kertoo oivaltavasti yhden hautausmaan kautta elämästä aina ja kaikkialla.

Kai Sadinmaa on Torniossa syntynyt käsikirjoittaja, pappi ja kolumnisti, joka on tullut tunnetuksi radikaaleista aamuhartauksistaan Radio Ylen Ykkösessä. Hän on kirjoittanut palkitun kuunnelman Toisenlainen iltahartaus Radio Ylen Ykköselle ja käsikirjoittanut ja ohjannut näytelmän Vuosaaren Vapahtaja. Hän on kirjoittanut myös teokset 10 käskyä kirkolle ja Ilmestyskirja. Sadinmaa vihittiin papiksi 1994 Kuopiossa, ja hän asuu Helsingin Kalliossa vaimon ja kolmen lapsen kanssa.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone