Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Erdogan
Isbn: 978-95-2291-716-4
Förlag: Docendo
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Erdogan

Turkki-tietäjän jäntevä reportaasi diktatuurin noususta.

He tulevat rajajoen yli yön pimeydessä.

Turkin ja Kreikan rajalla näkyy, että Turkissa on tapahtumassa jotain poikkeuksellista. Vanhalle pakolaisreitille on ilmestynyt uusi pakolaisryhmä.

Kumiveneillä Evros-joen yli tulee keskiluokkaisia turkkilaisia, opettajia, lääkäreitä ja toimittajia. Myös Suomeen on saapunut turvapaikanhakijoita Turkista, usein väärennetyillä papereilla monimutkaisia reittejä pitkin.

He pakenevat yhden miehen maasta, jota johtaa Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan tuli valtaan EU-jäsenyyden kannattajana ja uudistajana, mutta nyt hän vie Turkkia kohti yksinvaltaa. Maaliin ei ole enää pitkä matka.

Erdoganin nousu on periksiantamattoman miehen tarina, jossa matkataan istanbulilaisesta slummista Turkin pääkaupungin Ankaran tuhannen huoneen presidentinpalatsiin. Matkalla Erdogan on murskannut poliittiset vastustajansa ja murtanut asevoimien vallan. Turkkilaisissa vankiloissa viruu toimittajia, kirjailijoita, poliitikoita ja muita toisinajattelijoita. Presidentti saattaa nimetä oikeuden eteen tuotavat puheissaan ja syyttäjät myös tottelevat.

Kannattajilleen Erdogan on Reis, päällikkö, joka päästää islamin vapaaksi ja nostaa Turkin Lähi-idän muslimien johtajaksi. Vastustajat näkevät uhkaavan diktaattorin, joka koston hengessä vie maata kohti islamilaista järjestystä.

Erdogan - Turkki suuren johtajan varjossa -kirja kertoo, kuinka 2000-luvun orastavasta demokratiakehityksestä päädyttiin tämän päivän painajaiseen.

Kirjassa kuvataan myös, miten Turkin aiempi kehitys ja jatkuvat jännitteet valtion ja kansalaisten välillä loivat edellytykset Erdoganin kaltaisen johtajan nousulle. Ääneen pääsevät niin presidentin kannattajat, vastustajat kuin Turkista paenneetkin.

Tom Kankkonen on ulkomaantoimittaja, joka on seurannut Turkkia 1990-luvulta saakka ja asunut siellä pitkiä jaksoja.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone