Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Allu ja outo Uolevi
Isbn: 978-95-1043-929-6
Förlag: WSOY
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: maj 2019
Uppläsare: Maija Lang
Length: 1 timme 56 minuter

Ljudbok

Allu ja outo Uolevi

Lomaton syysloma on kuin
a) siskonmakkarakeitto ilman siskoa
b) mustekala ilman mustetta
c) maksalaatikko ilman vadelmahilloa.

Seikkailu ei ole seikkailu ilman kunnon väärinkäsitystä!

Allu on topakka ja mielikuvituksekas tyttö, joka löytää arjestakin arvoituksen. Uudessa upeasti kuvitetussa tarinassa Allu ystävineen selvittää, miksi outo Uolevi saa vanhemmat tolaltaan.

On syysloma ja kaikki muut paitsi Allun perhe matkustaa jonnekin. Mielikuvituksekas Allu ei jää suremaan, vaan keskittyy kepparien rakentamiseen ja vahtii opettajan hokemia rakastavaa papukaijaa. Loma saa uuden käänteen, kun Allu alkaa selvittää vanhempiensa outoa käytöstä. Äiti ulisee vanhojen valokuvien äärellä, isä puhuu pehmeitä ja kaikki vihjeet johtavat samaan, tuntemattomaan Uoleviin. Tästä Uolevista on otettava selvää! Vaan miten hyvä idea on lähettää drone etsimään kadonnutta papukaijaa Sanavalmis Allu-tyttö on lukijoille tuttu kirjoista Allu ja salaperäinen opettaja (2018) ja Allu ja salainen ihailija (2017), jolle myönnettiin Runeberg Junior -kunniamaininta. Allu-kirjoissa lapsia viehättää arjesta ammentava kekseliäs huumori ja nokkelat sanaleikit.

Jukka-Pekka Palviainen on julkaissut useita romaaneja lapsille ja aikuisille. Hän sai Topelius-palkinnon nuortenromaanistaan Joku vieraileva tähti (2011).


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone