Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Brasilia
Isbn: 978-95-2234-399-4
Publisher: Siltala
Category:
Society & Culture Social and cultural history
Accessible since: October 2017

E-book

Brasilia

Mannerin ja Teivaisen kirja kertoo toiveista ja peloista, edistyksestä ja pettymyksistä, myyteistä ja faktoista. Pitkään Brasilia-kuvaa maailmalla hallitsivat köyhyys, väkivalta ja karnevaali. Vuosituhannen alussa uutiset alkoivat muuttua. Brasilian rannikolta löytyi valtavia öljyesiintymiä, maan keskiluokka kasvoi ja kulutti. Brasilia alkoi rahoittaa Kansainvälistä valuuttarahastoa, jolle se ei aiemmin kyennyt maksamaan velkaansa.

Ymmärtääksemme Brasilian nousua ja kasvukipuja meidän täytyy ensin katsoa kauas historiaan. Tällä tavalla on mahdollista nähdä selkeämmin, miten on syntynyt maailman kenties monimutkaisin poliittinen järjestelmä ja ristiriitojen riivaama mutta dynaaminen talous. Entä mitä tapahtuu, kun kymmenet miljoonat entiset köyhät alkavat tehdä tietään ostoskeskuksiin ja lentokentille?

Teoksessa pohditaan myös uskontoa, rasismia, koulutusta ja kansalaisten kasvaneita vaatimuksia. Samalla etsitään vastauksia lukuisiin vastaan tuleviin kysymyksiin. Miksi jalkapallo on menettänyt Brasiliassa merkitystään? Miksi maan radiokanavien suosituin musiikki on maailmalla niin tuntematonta? Kenen ehdoilla päätöksiä tehtiin, kun Brasilia valmistautui isännöimään urheilun suurtapahtumia? Viime kädessä Brasilia on tarina vallasta, vauraudesta ja epätasa-arvosta.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone