Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Sataa suolaista vettä
Isbn: 978-95-1042-142-0
Förlag: WSOY
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2017
Uppläsare: Liisamaija Laaksonen
Length: 20 timmar 37 minuter

Ljudbok

Sataa suolaista vettä

Sataa suolaista vettä on Lohja-sarjan kolmas osa.

Nuoren tasavallan ensimmäinen vuosikymmen on kääntymässä lopuilleen. Rahakkaat keinottelevat, rikastuvat äkkiä tai köyhtyvät, työväki lakkoilee, maan alla toimivat kommunistit suunnittelevat suuria. Eletään uuden vapauden ja vaurastumisen hurmaa.

Se sytyttää Anjan yhä korkeampaan aatteelliseen liekkiin. Se panee Julinin Laurin uhmaamaan isäänsä ja isäinsä peruja, etsimään omaa tietään. Se houkuttelee noloja kokeneen Reiman entistä huimempiin kauppoihin ja Inkerin ikiomaan pikkuyritykseen.

Grönroosin Vienolla, vankalla sosialistilla se ostattaa puhelimen ja vedättää sähköt tupaan.Mutta vanhenevan Salmen rakkaus omiaan kohtaan, Marin maanläheinen uskollisuus, Oskarin kaupankäynnit rahalla ja muulla, Julinin usko taloon ja maahan, anopin kiukku ja Sofin lapsenmieli, ne ovat ja pysyvät.

Eeva Joenpelto (1921–2004) oli yksi 1900-luvun merkittävimmistä suomalaisista kirjailijoista, taiteilijaprofessori ja kunniatohtori, jonka laaja tuotanto on keskeinen osa kotimaista proosataidetta. Hän sai useita kirjallisuuden valtionpalkintoja ja voitti Finlandia-palkinnon 1994.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone