Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Julius Caesar
Isbn: 978-95-1042-254-0
Publisher: WSOY
Category:
Plays
Accessible since: December 2016

E-book

Julius Caesar

Inhimillinen murhenäytelmä vallan huumaamasta diktaattorista on samalla koskettava kuvaus yksityisen ja julkisen elämän kipeistä ristiriidoista.

CASSIUS: Kumartukaa roomalaiset, kumartukaa, peskäämme kädet hänen veressään kyynärpäitä myöten, ja punatkaamme miekat. Sitten niitä heiluttaen torille, ja huutakaamme kaikki: "Vapaus, vapautus, ja oikeus!"

Caesar on päihtynyt vallasta ja kansan ihailusta eikä usko varoittaviin ennusmerkkeihin. Joukko tasavaltaa kannattavia senaattoreita, heidän joukossaan myös Caesarille läheinen Brutus, päättää surmata yksinvaltiaan, jonka epäillään havittelevan kuninkuutta. Murhan jälkeen Roomassa käydään sisällissotaa, kunnes Caesarin uskollinen ystävä Marcus Antonius kukistaa salaliittolaiset. Paitsi poliittis-historiallinen tragedia Julius Caesar on inhimillinen murhenäytelmä, koskettava kuvaus yksityisen ja julkisen elämän kipeistä ristiriidoista sekä vallan himosta ja hinnasta. Lauri Siparin suomennoksessa näkyy teatterialan ammattilaisen kädenjälki.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone