Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för En oskyldig flicka från landet : Kriminalroman
Isbn: 978-91-4622-709-0
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2015

E-bok

En oskyldig flicka från landet : Kriminalroman

En ung vacker kvinna, mördad i den tobaksaffär där hon har sitt arbete. Generaldirektören för Postverket, hittad död i en idyllisk insjö. De två har aldrig träffats, de lever i helt skilda världar, bara deras våldsamma död är gemensam. Hur? Varför?

Logiken i handlingsschemat ligger dold i en okänd mördares sätt att uppleva världen. Om gåtan skall kunna lösas måste någon komma på den gemensamma nämnaren: tålmodigt staplar polisen detalj på detalj tills mönstret börjar framträda klart – men kanske för sent för att rädda de ytterligare synbarligen oskyldiga människor som mördaren hotar.

Den mördade kvinnans vänner kallar henne "en oskyldig flicka från landet" – men är hon så oskyldig som hon först verkar?

Denna kriminalroman skildrar realistiskt polisens arbete med utredningen av ett brott, den handlar om vanliga människor, vanliga poliser i vårt vardagliga Stockholm, en närhet till verkligheten som ger romanen en speciell spänning och läsaren en känsla av att vad som helst egentligen kan hända i vårt lugna kvarter, bland människor som vi.

Jacob Palme, författare och professor i datavetenskap, gjorde med denna kriminalroman sin skönlitterära debut 1970. Förutom kriminalromaner har han även skrivit facklitteratur och debattböcker.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone