Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Ettekö te tiedä, kuka minä olen
Isbn: 978-95-1796-724-2
Förlag: Otava
Kategori:
Historia Humaniora
Tillgänglig sedan: februari 2015

E-bok

Ettekö te tiedä, kuka minä olen

Ari Turunen johdattaa uudessa, hillittömän hauskassa kirjassaan ylimielisyyden lähteille. Mikäpä muukaan olisi ollut syynä ihmiskunnan suurimpiin katastrofeihin ilmastonmuutoksesta talouskriiseihin kuin valtaapitävien pohjaton omahyväisyys. Neuvostoliitossa suunniteltiin 1930-luvulla, että kaikkien Siperian jokien virtaussuunta olisi syytä kääntää päinvastaiseksi. Enronin toimitusjohtaja taas uskoi, että ahneus oli paras motivointikeino - tunnetuin seurauksin. Tai mitä voimme oppia Espanjan kuninkaan Filip II:n vaatimattomuudesta: hän paloi kuoliaaksi takkansa ääressä, kun hoviväki ei löytänyt tarpeeksi nopeasti virkailijaa, jonka virallisena tehtävänä oli liikuttaa kuninkaan nojatuolia.

Ettekö te tiedä, kuka minä olen -kirjaan on syytä tarttua, kun päähän kihahtaa hybris. Kirjan viimeisessä luvussa näet kerrotaan menestystarinoista, joiden perustan ovat luoneet hybriksen vastakohdat: itsekritiikki ja -ironia.

VTL Ari Turunen on toimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut menestyksekkäitä teoksia niin käytöstavoista, taikauskoista, valehtelusta, vastustamisesta kuin humalastakin. Hänen seuraava kirjahankkeensa käsittelee suomalaisia jäänmurtajia.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone