Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Etsiväkerho Hurrikaani ja Mustakynsi
Isbn: 978-95-1317-490-3
Förlag: Tammi
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: januari 2015

E-bok

Etsiväkerho Hurrikaani ja Mustakynsi

Etsiväkerho Hurrikaani yhdistää omaperäistä huumoria ja jännittäviä seikkailuja!

Rauhallisessa Pihlakylässä tapahtuu jälleen. Opettajapari Haapaniemen ja Hauliston häihin on enää viikko. Karoliina on valjastanut etsivätoverinsa talkoisiin, jotta valmistelut saadaan hoidettua ajoissa. Häistä on tulossa juttua Pihlakylän Sanomiin, mutta sen lisäksi myös television Tosihäät-ohjelma kiinnostuu tapahtumasta.

Hääparin päällä leijuu kuitenkin mustia pilviä. Haulisto tuntuu salailevan jotain, ja Haapaniemi epäilee tämän tulleen katumapäälle.

Samaan aikaan kolmasluokkalaisen Viivi Lahtisen perheen eläinkauppaan tehdään murto. Rikospaikalta löytyy musta kynsi, joka näyttää petoeläimen kynneltä. Seuraavana yönä myös Pihlakylän Sanomien toimitukseen murtaudutaan ja sieltä varastetaan toimittaja Pekka Tilhen kovalevy. Varas on jättänyt taas jälkeensä vain mustan kynnen. Käy ilmi, että kynnet ovat mestarivaras Mustakynnen tavaramerkki. Hurrikaanilaisilla on siis vastassaan kaikkien aikojen ensimmäinen ammattirikollinen! Onneksi etsiväkerho saa tässä osassa myös uuden, kuudennen jäsenen.

Etsiväkerho Hurrikaani ja Mustakynsi on kymmenes osa Etsiväkerho Hurrikaanin seikkailuista kertovassa suositussa kirjasarjassa.

Tamperelainen Jari Mäkipää (s. 1978) tunnetaan Etsiväkerho Hurrikaanin seikkailuista kertovasta kirjasarjasta. Lisäksi hän käsikirjoittaa Ylen Lasten ja nuorten ohjelmien tv- ja verkkotuotantoja, kuten Galaxi Play ja Rosan koodi. Koulutukseltaan Mäkipää on Master of Arts in Screenwriting ja medianomi (ylempi AMK). jarimakipaa.blogspot.fiJii Roikonen on syntynyt vuonna 1970 Juvalla. Vuonna 1991 hän aloitti graafisen suunnittelun opinnot Lahden muotoiluinstituutissa ja valmistui sieltä 1995. Vapaana freelancer-sarjakuvapiirtäjänä ja -kuvittajana Roikonen on työskennellyt vuodesta 1993 lähtien. Vuonna 2005 hän sai Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinnon. Jii Roikonen on kuvittanut kymmeniä lastenkirjoja ja oppikirjoja. Hänen piirroksensa ovat tulleet tutuiksi myös sanoma- ja aikakauslehdistä. Hänen kuvituksiaan ovat julkaisseet mm. Helsingin Sanomat, Pirkka, Suomen Kuvalehti, Talouselämä, Image ja Seura. Roikonen on piirtänyt yli 20 vuotta Jasso-sarjakuvaa, jonka päivittäinen strippi ilmestyi Helsingin Sanomissa vuosina 1993–1995. Lemmikki-lehdessä Jasso-sarjakuva on ilmestynyt vuodesta 2005 alkaen. Vuonna 2011 Jii Roikonen alkoi kuvittaa Tuula Kallioniemen Reuhurinne-kirjoja. Kaahailua ja kepposia -romaanin jälkeen Reuhurinne valittiin Otavan edutainment-tuoteperheen maailmaksi ja Jii Roikonen uuden sarjan ja laajenevan tuoteperheen kuvittajaksi. Piirtämisen lisäksi Roikonen on pitänyt lukuisia sarjakuvakursseja, -luentoja ja -työpajoja sekä opettanut graafista suunnittelua. Koko tuotanto Reuhurinne-sarja (kirjailija Tuula Kallioniemen kanssa) Kaahailua ja kepposia, Otava 2011 Muistojani ekalta kutoselle, Otava 2011 Ekaluokkalaisen oma kirja, Otava 2012 Aaveita ja avaruusolentoja, Otava 2012 Kaverikirja, Otava 2012 Faneja ja fossiileja, Otava 2013 Aapinen, Otava 2013 Eka englanti, Otava 2013 (tekijänä myös Kati Solastie) Aikamatka, Otava 2013 (tekijöinä myös Maarit Forsback ja Anne Kalliola) Aakkoset-muistipeli, Otava 2013 Hassut hahmot, Otava 2013 Travel Kit, Otava 2013 (tekijänä myös Elisa Haukka) Napakymppi, Otava 2013 (tekijöinä myös Maarit Forsback ja Anne Kalliola) Sanaleikki, Otava 2013 (tekijänä myös Kati Solastie) Satoja salaisuuksia, Otava 2013 (tekijöinä myös Maarit Forsback ja Anne Kalliola) Sanailua ja tarinointia, Otava 2013 (tekijänä myös Kati Solastie) Pöntisen puuhat, Otava 2013 (tekijänä myös Kati Solastie) Jasso-sarjakuva Jasso iskee jälleen, omakustannelehti 1993 Jasso rypee riemussa, Jalava 1993 Jasso kaikilla mausteilla, omakustannelehti 1995 Jasso-Kissan humppa, Hard & Pet 1995 Jasso ja kuumuikut, Hard & Pet 1996 Jasso ja hännän kunnossapito, Hard & Pet 1996 Jasso-poggari 1: Mussakin tahdissa, Arktinen Banaa



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone