Jump to content

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Cover for Kahden maailman tyttö
Isbn: 978-95-1317-361-6
Publisher: Tammi
Category:
12 -15 years Young adults
Accessible since: January 2015

E-book

Kahden maailman tyttö

Seitsemäntoistavuotias Tara haluaa samoja asioita kuin ikäisensä suomalaistytöt. Hän haluaa meikata ja pukeutua muodikkaasti, harrastaa, olla Facebookissa ja tavata ystäviään. Kaunis Tara nauttii poikien huomiosta ja haluaisi vähän flirttailla itsekin. Isän mielestä sellainen käytös on sopimatonta ja saattaa vaaraan hänen kunniansa. Perinteiden mukaan Taran kuuluisi pitää kiinni siveydestään siihen asti kunnes hänet naitetaan jonkun samaan yhteisöön kuuluvan miehen kanssa.

Isä ja veli vahtivat Taran liikkumisia ja puheluita. Mukana vakoiluringissä ovat suvun ja yhteisön miehet. Liian vapaamielisesti käyttäytyvää Taraa pahoinpidellään ja häntä pidetään arestissa. Tilanne vain pahenee, kun Tara ystävänsä Samiran kehotuksesta hakeutuu kouluterveydenhoitajan vastaanotolle. Sosiaaliviranomaisten sekaantuminen perheen asioihin saa isän raivostumaan entisestään.

Kun Tara alkaa seurustella Jannen kanssa, hän tietää leikkivänsä tulella. Suhde paljastuukin, ja pian sen jälkeen Tara saa kuulla, että isä on naittamassa häntä ulkomailla asuvan miehen kanssa. Avioliitto on viimeinen keino, jolla isä yrittää pelastaa kunniansa, jonka oma tytär on häpäissyt.

Tara hakeutuu piiloon turvakotiin vieraalle paikkakunnalle. Turvakodissa Tara ystävystyy kesätyöntekijä Lindan kanssa. Rankan nuoruuden elänyt Linda haluaa rohkaista Taraa uuden, itsenäisen elämän alkuun. Opiskelu- ja asumissuunnitelmat ovat jo selvillä, kun Tara saa uhkausviestin, missä uhataan hänen henkeään. Piilopaikka on paljastunut, ja Taran ainoa mahdollisuus on paeta jälleen.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone