Hoppa till innehållet

Lukki-kirjastot - Lukki-biblioteken (Karkkila, Lohja-Lojo, Vihti)

Omslagsbild för Bli en bättre coach och mentor
Isbn: 978-91-2711-728-0
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Pedagogik Psykologi
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Bli en bättre coach och mentor

I dag väljer allt fler personer, företag och organisationer coaching och mentorssamtal som metoder för utveckling och förändring. Det gäller inte enbart den enskilda medarbetarens fortbildning. Lika viktiga är metoderna i verksamhetsutvecklingen, som är beroende av självständiga och initiativrika människor.

Genom att vara coach för en person eller ett team, eller mentor för en yngre kollega, hjälper du andra att ta tag i sin situation och att själva se nya möjligheter privat och i sitt arbetsliv.

Och omvänt: med hjälp av en coach får du träning i att sätta upp egna mål, utforma en handlingsplan och genomföra den. Av mentorn får du stöd till att se klart på dig själv och alternativen som finns att gå vidare.

Den här boken skiljer sig från de flesta andra inom området. Här förklaras tankegångarna och teorierna bakom metoderna och varför de passar så bra för lärande och kompetensutveckling i dagens samhälle. Boken ger också konkreta råd om hur du kan arbeta med coaching och mentorssamtal på ett mer systematiskt sätt.

Boken vänder sig även till dig som vill utbilda dig till coach och mentor.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone